Alpine продовжує набирати очки

Команда Alpine F1 Team продовжила свою результативну серію до чотирнадцяти гонок: Фернандо Алонсо зайняв шосте місце в непередбачуваному і насиченому подіями Гран-прі Росії на Сочі Автодромі. Естебан Окон фінішував на чотирнадцятому місці за межами очкової зони.

Гонка почалася на сухій трасі, але за кілька кіл до фінішу пішов дощ, тому потрібно було прийняти непросте рішення: робити ставку на сухі шини або проміжні. Зрештою, обидва пілоти перейшли на проміжні, а Фернандо зміг втриматися на шостому місці і заробити цінні вісім очок для чемпіонату.

Alpine продовжує набирати очки
Alpine продовжує набирати очки

Обидва пілоти добре стартували: Фернандо на шинах Hard пізно загальмував у другому повороті в боротьбі за четверту позицію, а Естебан на шинах Medium міг піднятися на восьме місце. У підсумку після другого кола Фернандо був восьмим, а Естебан - дев'ятим. На 15-му колі Естебан поміняв шини на Hard, в той час Фернандо ще довго залишався на своїх, перед першим піт-стопом йому вдалося протриматися сім кіл на другому місці.

На 36-му колі Фернандо поміняв шини на Medium і незабаром наздогнав п'ятірку кращих, обігнавши Макса Ферстаппена в другому повороті на 37-му колі. З огляду на зростаючу загрозу дощу Фернандо продовжив свій ривок до позиції на подіумі, яку він недовго утримував після проходження Серхіо Переса на 48-му колі. Але коли пішов дощ, вони з Естебаном заїхали на піт-лейн, щоб встановити проміжні шини за три кола до кінця гонки. Іспанець зміг повернутися на шосте місце, а Естебан фінішував на чотирнадцятому місці, не набравши очок.

Естебан Окон, стартував 9-м, фінішував 14-м:
Естебан Окон, стартував 9-м, фінішував 14-м:
«Сьогоднішня гонка була для нас не дуже хорошою, та й взагалі весь уїк-енд у нас не було потрібного темпу. Звичайно, прикро, що не вдалося заробити очки, враховуючи можливість в кінці, коли пішов дощ. На останніх колах нам не вдалося прийняти вірного рішення, було ризиковано залишитися на трасі на сліках. Це один з тих днів, про які хочеться забути, і ми підемо далі, проаналізуємо те, що сталося, і повернемося сильнішими до наступної гонки».
Фернандо Алонсо, стартував 6-м, фінішував 6-м:
Фернандо Алонсо, стартував 6-м, фінішував 6-м:
«Я фінішував шостим, але думаю, що третє місце більше відображає нашу сьогоднішню швидкість. Дощ пішов ближче до фінішу - в такій ситуації все залежало від удачі і було схоже на підкидання монети. Деякі машини зупинялися на одне коло раніше, а я їхав третім, коли дійсно пішов дощ - таке було неможливо передбачити. Проте, шосте місце – добрий результат, ми його заслужили. Ми виглядали конкурентоспроможними протягом усієї гонки, так що є багато позитивних моментів».
Марцін Будковські, виконуючий директор:
Марцін Будковські, виконуючий директор:
«Сьогодні у нас змішані емоції: ми забрали вісім очок, але втратили можливість фінішувати на подіумі. На старті ми вирішили розділити стратегії: Фернандо почав гонку на шинах Hard, щоб зупинитися на більш пізніх етапах гонки і отримати можливу перевага від виїзду автомобіля безпеки або дощу. Обидва пілоти добре провели перший відрізок, Естебан був на шинах Medium, тому зупинився раніше. На жаль, ближче до фінішу шини Hard на його машині втратили зчеплення з трасою. Фернандо добре контролював свої шини, у нього був відмінний темп, поки не пішов дощ. В той момент було складно передбачити, посилиться дощ або стихне - це нагадувало лотерею. Коли дощ тільки накрапав, Фернандо відігравав позиції, тому ми вирішили залишити його на трасі. Якби дощ не посилився, то з великою ймовірністю він фінішував би другим, але, на жаль, все склалося інакше, і нам довелося дуже пізно покликати його в бокси. З Естебаном була схожа історія. Він був за межами очок, нам довелося ризикнути: ми вирішили залишити його на сліках і нам не пощастило. Ми їдемо з Сочі, заробивши вісім очок, в той час як наші найближчі суперники не набрали жодного, так що в цілому гарний результат для чемпіонату, незважаючи на почуття, що ми могли досягти більшого».